Winkels

Op verschillende plekken op Texel zijn er leuke winkels te vinden. De meeste winkels tref je aan in Den Burg en De Koog, maar ook in andere dorpen zijn er winkels. Veel landelijke winkelketens hebben een winkel op het eiland. Het ‘hoofddorp’ Den Burg herbergt daar een groot deel van. Het VVV-kantoor is daar bijvoorbeeld ook te vinden. Een deel van deze ‘landelijke’ winkels tref je ook aan in De Koog.

Winkels in Den Burg

Zoals aangegeven tref je in Den Burg winkels aan die je in de rest van Nederland ook in veel dorpen en steden ziet: HEMA, Blokker, Intertoys, Albert Heijn en nog een heel hoop andere winkels. Maar het dorp herbergt ook enkele unieke winkels. De winkel van Kees de Waal is bijvoorbeeld bij iedereen die ooit in Den Burg is geweest wel bekend. Iedereen die deze winkel bezocht heeft zal moeite hebben de winkel in één woord te beschrijven. Cadeauwinkel of souvenirwinkel komt misschien het dichtste in de buurt, maar de winkel is nog veel meer. In de winkel van Kees de Waal tref je inderdaad vele cadeau’s en souvenirs aan, maar je kunt er bijvoorbeeld ook terecht voor de inrichting van je woning. De winkel heeft allerlei gangetjes en trappetjes die je steeds in een ander gedeelte van de winkel brengen.

Winkels in De Koog

Overige winkels op Texel

Ook in andere dorpen op Texel zijn nog verschillende winkels te vinden. Je treft ze ook aan in Oudeschild, De Cocksdorp en andere dorpen op het eiland. We proberen aan zoveel mogelijk winkels aandacht te besteden in onze berichtgeving en proberen zoveel mogelijk leuke deals voor jou uit het vuur te slepen.