Leuke uitjes

Texel heeft voor iedereen wat te bieden. Je kunt, als het weer het toelaat, lekker luieren op het strand en vervolgens onderuit zakken op een loungebank van één van de vele strandpaviljoens, waar je kunt genieten van een lekkere maaltijd of een drankje. Maar ook voor de actieve mens is er een hoop te beleven op Texel. Hieronder een kort overzicht van de uitjes en activiteiten die op Texel zoal mogelijk zijn.

Fietsen op Texel

Texel is een mooi eiland, maar je kunt alle mooie plekjes alleen te voet of per fiets ontdekken. Als je tijdens je vakantie het hele eiland wilt zien, dan is het verstandig om een fiets mee te nemen of om een fiets te huren. Een fiets huren op Texel kan op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld in de veerhaven of in het bruisende dorp De Koog. Met de auto kun je ook veel van het eiland zien maar heb je vaak geen toegang tot de duinen. Per fiets zijn verschillende duinpaden wel begaanbaar en valt er nog veel meer te ontdekken.

Ecomare

Als je jouw vakantie doorbrengt op Texel, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Ecomare. Hier worden verschillende zeehonden ondergebracht, die je van dichtbij kunt bekijken. In de kraamkamer kun je de baby-zeehonden bewonderen en daarnaast kun je verschillende aquaria bekijken met de meest uiteenlopende zeedieren. Wel eens een rog geaaid? Dat kan ook in Ecomare. Daarnaast is een bezoek aan Ecomare zeer leerzaam en kom je door verschillende tentoonstellingen van alles over het eiland en het leven in de zee te weten.

Musea op Texel

De museumbezoeker komt tevens ruimschoots aan zijn trekken op Texel. In het havendorpje Oudeschild kun je Kaap Skil vinden, een prachtig gebouw dat een combinatie vormt van een scheepvaartmuseum, een juttersmuseum en een juttersmuseum. Je komt hier alles over de geschiedenis van het eiland te weten. Ook kun je een bezoek brengen aan het grootste juttersmuseum van de wereld: het Juttersmuseum bij Den Burg. Ook Texels Maritiem, het maritiem museum op het eiland is zeker een bezoek waard.

Kartbaan Texel

Op Texel heb je twee plaatsen waar je kunt karten. Er is een outdoor kartbaan in Den Burg en een indoor kartbaan in De Koog. Deze kartbanen zijn in de zomervakantie de gehele week geopend en je kunt hier een baan reserveren. Met de zomerdrukte is reserveren wel verstandig, dus bel eerst even naar de baan waar je naar toe wilt gaan. Vooral als je met meerdere personen wilt gaan karten.

Meer uitjes op Texel

Er valt uiteraard nog een heel hoop meer te doen op Texel. Daar besteden we in de berichtgeving op onze website uitgebreid aandacht aan. We proberen aan iedere activiteit altijd een leuke deal te koppelen, zodat jij kan profiteren van een leuke korting.