Campings

Op Texel zijn verschillende campings verspreid over het gehele eiland. Veel campings zijn te vinden rond de kustlijn, maar ook in de bossen en meer centraal op Texel zijn verschillende campings. Allemaal met hun eigen unieke karakter, voorzieningen en hun eigen prijsklasse.

Campings op Texel

Enkele bekende campings op Texel zijn De Krim, de Sluftervallei en Texelcamping Kogerstrand. Dit zijn de grotere campings met uitgebreide voorzieningen. Daarnaast zijn er echter nog een heel hoop andere campings, die ieder hun eigen unieke karakter hebben. Ook zijn er bijvoorbeeld verschillende boerencampings en is er ook een Christelijke camping. Kies de camping die het beste bij jouw wensen en voorkeuren past. Zorg wel dat je jouw campingplaats op tijd boekt, want veel campings zitten rond april al volgeboekt voor het hoogseizoen.

De Krim

De Krim is de grootste camping van het eiland. Naast verschillende campingplaatsen biedt De Krim ook de mogelijkheid om een vakantiehuis te huren op het park. De kampeerplaatsen zijn ruim opgezet en de voorzieningen zijn er uitstekend. Je hebt zelfs de mogelijkheid een campingplaats te huren met sanitaire voorzieningen direct bij de plaats. Je hebt dan de beschikking over een eigen sanitairhuisje met toilet, wastafel en douche. De Krim heeft zowel een binnen- als buitenbad en een grote speeltuin. Daarnaast is er een voetbalveld, een gamehal en een indoor speelplaats. Je kunt er onder andere lasergamen, magic indoor midgetgolf spelen en bowlen. Ook de inwendige mens kom niet te kort bij De Krim. Het park beschikt over een supermarkt, twee restaurants, een snackbar en een jutterscafé. Daarnaast is er een zeer compleet activiteitenprogramma, waarin zowel jong en oud uitgebreid bediend wordt.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Sluftervallei

Landal Sluftervallei is gelegen in de duinen bij De Cocksdorp en grenst aan het natuurgebied de Slufter en de Eierlandse Duinen. Vanaf deze camping kun je heerlijk genieten van de mooie natuur die Texel te bieden heeft en kun je vele vogelsoorten spotten. Maar naast natuurschoon biedt de camping ook een hoop faciliteiten, zoals een overdekt zwembad, een sauna, een Turks stoombad, bowlingbanen en een poolbiljart. Het unieke van deze camping is dat de campingplaatsen tussen de duinen liggen. Dat kan even puzzelen zijn met het opzetten van een tent, maar dan heb je ook echt een uniek plekje. Verblijf je liever in een stacaravan of vakantiehuis, dan is dat ook mogelijk op deze camping.

Texelcamping Kogerstrand

Deze camping gelegen in De Koog is uitgeroepen tot ANWB Charmecamping. Ook hier kampeer je in de duinen, maar zit je ook nog eens vlak aan zee. De camping is gelegen aan het Nationaal Park Duinen van Texel. Je hebt hier een uniek plekje, waar je verscholen tussen de duinen de zee van dichtbij kan horen ruisen. Heb je geen zin om eerst een tent op te zetten? Geen punt! Op Texelcamping Kogerstrand kun je ook ingerichte tenten of een trekkershut huren. De locatie van deze camping is ideaal, want binnen enkele minuten zit je op het strand of op een gezellig terrasje in het centrum van De Koog.

Overige campings Texel

Naast deze campings zijn er nog een heleboel andere campings die een bezoek zeker waard zijn. We zullen aan zoveel mogelijk campings aandacht besteden in onze berichtgeving, eventueel in combinatie met een leuke Texeldeal.